Ainuüksi möödunud nädalavahetusega trahvis mupo patrull pistelise kontrollkäigu ajal Lasnamäel kahtteist rikkujat. Kui lisada suulised hoiatused ja märkused, siis on tegemist mitmekordselt suurema arvu eksijatega.

Menetlusosakonna vaneminspektor Aleksandr Kuke sõnul on kõige hullem olukord kaubanduskeskuste ja suuremate kaupluste juures. "Inimesed pargivad varsti oma auto vist lausa kaupluse fuajeesse," ei jõua inspektor ära imestada. "Peaasi - ikka lähemale sissekäigule ja selleks on kõige mugavamad just invakohad. Samas on 20 meetrit eemal vabu parkimiskohti küllaga."

Ainuüksi kaheksa kuuga on mupo teinud 219 hoiatustrahvi invakohtadel valesti parkinud sõidukiomanikele. Keskmine hoiatustrahvi suurus on 20 eurot, kuid trahv konkreetselt teolt tabatud invaautot parkimisel segava takistamise korral võib see ulatuda 60 euroni.

Algaval nädalal võtab mupo invakohtadel parkimise erilise tähelepanu alla ja palub kõigil sõidukiomanikel järgida liikluseeskirju tähelepanelikult. Eriti aga respekteerida neid, kellele invakohad tegelikult mõeldud on.