Jätkuvalt muutlikud ilmad panevad katustel oleva lume ja jää liikuma. Kukkuma hakkav lumi saab sisse hoo, mis oma kiirusega annab väikesele jäätükile suure kaalu. Ehitise omanikul on kohustus hoonet hallata, teatas Raepress.

Jätkuvalt paneb Tallinna munitsipaalpolitsei juht Monica Rand kõigile majaomanikele südamele, et lumi ja jääpurikad tuleb katustelt võimalikult kiiresti ja korralikult eemaldada. "Kahjuks on hooletute omanike pärast sel talve juba mitmeid õnnetusi juhtunud," lisas Rand.

Müürivahe 15 katuselt alla kukkunud jää ja lume tõttu vigastada saanud Martini sõnul on omaniku selline vastutustundetu käitumine absoluutselt vastuvõetamatu. "Kuidas on võimalik, et liikudes ringi oma kodulinna tänavatel võid surma saada?" küsib Martin.

Kõigil kinnistu- ja ehitiste omanikel on kohustus kõrvaldada ehitiselt lumi ja jääpurikad, mis alla kukkudes võiavad kahjustada ümbritsevat keskkonda ja inimesi. Tallinna linna heakorra eeskirjade mittetäitmine toob kaasa väärteomenetluse käigus füüsilisele isikule rahatrahvi kuni 400 eurot ja juriidilisele isikule kuni 1300 eurot. Lisaks võib kannatanu esitada tekitatud kahju hüvitamiseks tsiviilnõude kohtusse ja kehavigastuste korral võidakse põhjustaja võtta kriminaalvastutusele.

Et aidata kinnistu ja ehitiste omanikel kiirelt professionaalset abi leida on Tallinna kodulehele üles pandud teenusepakkujate nimekiri www.tallinn.ee/lumekoristus.

Ohtlikest purikatest ning lumest katuseräästastes palub munitsipaalpolitsei teada anda ööpäevaringselt telefonile 14410.