Trahve äärasid mupo ametnikud mais 16 172 euro eest, mida oli 8160 euro võrra vähem kui aprillis, ütles mupo pressiesindaja BNS-ile.

Tallinna ühistransport on selle aasta algusest rahvastikuregistri järgsetele Tallinna elanikele tasuta. Tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb ühistransporti kasutavatel tallinlastel soetada endale roheline ühiskaart, see isikustada ning iga sõit ühissõidukisse sisenemisel valideerida ehk registreerida. Isikustatud ühiskaart kehtib ainult koos isikut tõendava dokumendiga.

Tasuta sõidu õigus on sõltumata elukohast ka kõigil kuni 19-aastastel õpilastel, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eesti. Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid.

Mupo ja transpordiamet kinnitasid jaanuari alguses, et eakad inimesed alates 65. eluaastast ja vanemad ei pea ilmtingimata omama rohelist sõidukaarti ning piisab sellest, kui neil on kaasas isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või pensionitunnistus.

Valesti parkimise eest tegid mupo ametnikud mais 1682 trahviotsust ja määrasid trahve kokku 33 591 euro eest. Võrreldes aprilliga vähenes trahvide arv 203 ja trahvisumma 4301 euro võrra.