Varem kimbutasid ringi jooksnud koerad koolist tulevaid lapsi ning ründasid möödakäijaid ja rihma otsas koos omanikuga jalutavaid liigikaaslasi, kuid sel aastal pole mupo kinnitusel seda probleemi enam olnud.

Pirita linnaosa tugipunkti peainspektor Anne Järve ütles, et sel aastal on algatatud vaid üks menetlus koera ründe osas. "Möödunud aastal oli koerte ründeid neli," tõi ta võrdluseks. Mupo pressiesindaja Meeli Hunt ütles Delfile, et harilikult on sarnased juhtumid just aasta esimeses pooles.

Eelmise aasta jooksul oli Pirital kokku 13 väärteomenetlust. Lisaks koerte ründamistele alustati menetlust ka selliste juhtumite osas, kus koer pääses kinnistult välja ja oli avalikul territooriumil, koer oli registreerimata, puudus koera olemasolust teavitav silt ja kus omanik ei koristanud koera järelt väljaheiteid.

Möödunud aastal tekitas Pirital näiteks palju ärevust ja hirmu suur koer, kes vabalt ringi joostes kohalikke terroriseeris. Hunt ütles, et ilmselt on meediakajastusest abi olnud, kuna nüüd on omanik suutnud koera edukalt hoovis kinni hoida.

Loomadega seotud probleeme võib siiski olla rohkem, kui on alustatud menetlusi. "Kõigi juhtumiteni me ei ole jõudnud, sest ei ole rikkumise hetkel ise kohal, samuti napib tunnistajaid," rääkis Järve. 

Jalutusrihmata koertega jalutajaid pole enam silma jäänud. "Kui varasematel aastatel pidime koerapidajaid üsnagi sageli korrale kutsuma põhjusel, et nad jalutasid koeri ilma jalutusrihmata, siis sellel aastal ma ei mäleta ühtegi sellelaadset juhtumit või kaebust," kiitis Järve koeraomanikke.

Paranenud on ka koerte järelt koristamine. Ses osas on Järve sõnul üle kümne aasta kasvatustööd tehtud. "Ise näen nii tööd tehes kui õhtul jalutades, et koeraomanikud käivad kilekott näpus ja korjavad koerte tagant," märkis Järve. Hunt õhutab oma koera järelt koristama ka neid, kes seda veel ei tee.