„Mupole on laekunud hulgaliselt kaebusi lohakate kinnistuomanike suhtes, kes eiravad muru niitmise kohustust. Sellega seoses palutakse kõigil kinnistute omanikel linna kena ja korrektse väljanägemise nimel eelnimetatud töödega peale hakata. Julgustame tegutsema nii eraisikuid, korteriühistuid kui ka linna halduses olevate kinnistute ning haljasalade haldajaid," teatas Raepress.

Tallinna linna heakorra eeskiri kohustab kinnistuomanikke tegema umbrohutõrjet ja niitma üle 15 cm kõrguse muru ning rohu, välja arvatud loodusliku alusmetsa alt, pügama heki ning korraldama selliste põõsaste- ja puuokste kärpimist, mis kasvavad väljapoole kinnistu piire ja varjavad liikluskorraldusvahendit või takistavad jalakäijate või sõidukite liiklust.

"Teine muret tegev teema on illegaalne grafiti, mida on selle aasta kevad-suvisel perioodil rohkelt hoonetele tekkinud. Tuletame meelde, et illegaalse grafiti tegemine on keelatud ning kinnistuomanikel lasub kohustus temale kuuluvalt ehitiselt grafiti eemaldada," seisab linnapoolses teates.

Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele on oma kohustusi eiravatele omanikele võimalik määrata rahatrahv - füüsilisele isikule kuni 100 trahviühikut (400 eurot) ja juriidilisele isikule kuni 1300 eurot.