Delfi päris munitsipaalpolitsei (mupo) juhilt aru kohe, kui selgus, et IRLi nimekirjas Tallinna linnapeaks kandideeriva Eerik-Niiles Krossi Savisaart korruptsioonis süüdistatav treilerreklaam viidi täna hommikul linnavalitsuse eest mupo poolt arusaamatutel põhjustel minema.

Delfi arupärimisele vastas aga mupo juht Raik Saart: "Selle asjaga on nüüd nii, et ega me kommenteerida ei tohigi. Väärteomenetlus on algatatud ja nüüd protsess käib. Vahepeal me asjast rääkida ei saa. Eks edaspidi näeb."

Mupo pressiesindaja Meeli Hunt aga kergitas juhtumilt siiski natuke saladuseloori ja ütles, et antud juhtumi puhul oli ilmselt eiratud liiklusseaduse paragrahvi, mis keelab sõiduki peatamise ja parkimise osaliselt või täielikult kõnniteel, kus seda lubab asjakohane liikluskorravahend, jättes jalakäijale sõiduteest kaugemal kõnniteeserval vabaks vähemalt 1,5 m laiuse käiguriba.

Täna hommikul plakatist ilma jäänud Eerik-Niiles Krossi sõnul olid tal kõik vajalikud load ja lepingud koostöös reklaamifirmaga olemas ning mingisugust põhjust Savisaart kritiseeriva plakati äraviimiseks ei oleks tohtinud olla.

"Seega minu väide on selline, et see on administratiivne sekkumine valimiskampaaniasse ja see peaks olema igal juhul õigusriigis keelatud," ütles Kross.

Kross meenutas ka, et see on teine kord, kui nende valimisplakateid on maha võetud. Esimene kord võeti Krossi väitel plakatid maha Tallinna bussidest ning siis väideti, et põhjuseks oli lepingu rikkumine, kuna IRLi plakatid asendati Krossi plakatitega. "Mis on ju täiesti absurdne väide," ütles Kross.

Krossi täna teisaldatud reklaamplakatil oli tekst: "Savisaare korruptsioon võtab Su perelt 1000 eurot aastas. Teeme sellele lõpu".