Linnavalitsuse korraldus sätestab, et Monica Rannale tuleb maksta hüvitust kolme kuu ametipalga ulatuses. Sealjuures on otsuse seletuskirjas selgelt öeldud, et Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand vabastatakse teenistusest ametniku ehk tema enda algatusel.

Mupo juhile kehtib palgamäär C10, mis praeguse seisuga tähendab 2359 euro suurust brutopalka kuus. Seega on kolme kuupalga suurune hüvitist netona umbes 5500 eurot.

Lisaks sellele makstakse Monica Rannale välja hüvitis 25 puhkusepäeva eest, mis kosutab tema pangaarvet umbes 1500 euro võrra.

Monica Rand asub nüüd tööle Tallinna Turgude juhina. Talle teeb selle ametikoha vabaks Vello Lokk, kes taandati linnavalitsuse korraldusega töölepingu erakorralise ülesütlemisega tööandaja poolt töötajast tuleneval põhjusel. Lokki brutopalk koos lisatuludega oli 2011. aastal pisut üle 2700 euro kuus.

Mupo uueks juhiks saab senine ameti juhataja asetäitja Raik Saart ja tema ametipalk on samuti 2359 eurot.

Delfi ja ka teiste Eesti meediaväljaannete käsutuses on Keskerakonna peasekretär Priit Toobali kiri partei esimees Edgar Savisaarele, kus tehakse ettepanek ametist vabastada Tallinna nelja ametkonna juhid - Tallinna Linnavalitsuse Keskkonnameti juhataja Otto Popel, Tallinna Kesklinna Valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik, Tallinna Munitsipaalpolitseiameti juhataja Monica Rand, Tallinna abilinnapea nõunik Johannes Merilai.

Põhjus, miks Toobali hinnangul need ametnikud oma positsioonile ei kõlba, on selles, et nad „ei ole vaatamata korduvatele meeldetuletustele oma kohustusi erakonna ees täitnud“.

Ehk teisisõnu vihjati sellele, et linnaametnikud ei ole oma palgast piisavalt palju Keskerakonna kassasse panustanud.