Transpordi ametiühingu streigikomitee juht Aare Kübarsepp ütles, et 1. novembrist kehtib ametiühingu ja Mulgi Reiside vahel kollektiivleping, mille järgi võivad Viljandimaa roolikeerajad teha vaid kuni kolmepäevase toetusstreigi. Päris seisma busse Viljandimaal ilmselt ei jäeta, juhid avaldavad vaid kokku tulles kolleegidele toetust, kirjutab Sakala.

Ametiühingu Viljandimaa osakonna juhatuse liikme, bussijuht Andres Liivi selgitust mööda on streigi ajend soov, et praegu riikliku lepitaja käes olevasse üldtöökokkuleppesse pandaks kirja miinimumtunnitasuna uuest aastast 45 krooni. Kuni 1. novembrini said Mulgi Reiside bussijuhid tunni eest 24 krooni, nüüd makstakse neile 30 krooni.

Liiv ei osanud veel öelda, mil moel streikima hakatakse, kuid firma juhataja Madis Lepaga on ametiühingul kokkulepe, et busse seisma ei jäeta ja inimesed saavad sõidud tehtud.

Andres Liiv avaldas lootust, et riik suurendab bussifirmadele makstavat dotatsioonisummat, sest siis saaksid bussifirmad lisaraha arvelt juhtidel palka tõsta.

Reedel ja esmaspäeval peetud koosolekutel hääletasid tähtajatu streigi poolt Viljandi, Kohtla-Järve, Rakvere ja Tartu bussijuhid.