“Käsitlesime ka arhitektuurimälestiste ekspertnõukogu esimehe Krista Kodrese protesti selle kohta, et muinsuskaitseameti peadirektor on vääriti tõlgendanud otsust, milles soovitati Sakala keskus ajutise kaitse alla võtta,” ütles sügisest muinsuskaitsenõukogu juhtiv Mart Kalm Eesti Päevalehe vahendusel.

Muinsuskaitsenõukogu kohtus ka muinsuskaitseameti peadirektori kohusetäitja Kalev Uustaluga, keda minister Palmaru on soovinud pärast pooleaastast katseaega peadirektoriks kinnitada, nõukogu leidis pärast Uustaluga vestlemist, et tema edutamine peadirektoriks oli ennatlik ning sellisest valikust pidanuks Palmaru nõukogule varem teada andma.

Minister Palmaru on öelnud, et muinsuskaitseameti juhi küsimus ei kuulu muinsuskaitsenõukogu ülesannete hulka ja need inimesed, kellega on tema Uustalust rääkinud, on mehe tööga ameti juhina rahul.

Riigikantselei juures tegutsev komisjon arutas Uustalu edutamist sel kolmapäeval ning leidis, et mees on ameti peadirektori kohale sobiv ning atesteeris ta, ministril on pärast positiivset otsust õigus Uustalu püsivalt ametisse kinnitada.

Sakala Keskuse ajutise kaitse alla võtmine võimaldab koostada täpne ja ülevaatlik eksperthinnag, ütles täna Seitsmestele Uudistele arhitektuurimälestiste ekspertnõukogu esinaine Krista Kodres.

Lahkarvamusi muinsuskaitseameti ja nõukogude vahel on teisigi. Nõukogud pole rahul kultuuriministri ettepanekuga nimetada muinsuskaitseameti peadirektoriks Kalev Uustalu.