Siiani ei ole Erik Arro ühtegi põletusmatust korraldanud ning kuulutuses märgitud firmat ei ole samuti veel registreeritud, kuid reklaami eesmärk on kombata, kas põletusmatuste vastu huvi oleks, kirjutab Oma Saar.

Kas lahkunu põletamise tava tänapäeval ka seaduslik on, selle kohta ütles mees, et ei ole seadust, mis seda keelaks. “Kui üldist korda ei rikuta, siis on järelikult lubatud. Meie põhiseaduses on kirjas usu- ja mõttevabadus.”

“Matuseriituse tahame korraldada nii, et juurde mängitaks torupillimuusikat ja kannelt, rahvalikku muusikat,” rääkis Arro. “See ei pea kurb sündmus olema, vaid pigem rahulik, väärikas ja optimistlik. Paganlikud matused ei ole nii kurvad. Põhjust pole leinata, vaid pigem rõõmu tunda, et inimene vabanes keha koormast.”

Saare matusebüroo juht Helju Välisson ütles Oma Saarele, et Muhus plaanitavad põletusmatused on mõeldamatud. “Ehk Indias on see normaalne ja mõeldav, kuid Eestis, euroopaliku kultuuriruumi osas ei ole iidsete traditsioonide järgimine tänapäeval võimalik,” sõnas Välisson.