Kuldsepp kirjutas näituse korraldajale Jaanus Sammale avaliku kirja, milles meenutab, et Samma helistas kevadel muuseumisse ja palus kiiresti toetuskirja Eesti Kultuurkapitalile, kuna tal on plaanis teha fotonäitus folkloorsetest meeste töödest Muhu- ja Saaremaal, vahendab Saarte Hääl.

"Selline näituse mõte tundus meile huvitav ja meie temaatikaga sobiv," märgib Kuldsepp. "Kujutasime juba vaimusilmas ette muhu taate kala püüdmas, puid langetamas, võrke lappimas jne," lisab ta.

"Saatsin toetuskirja ja jäime ootama vastust. Kaks-kolm kuud ei võtnud te meiega ühendust. Me isegi ei teadnud, kas saite toetust, kas teie näitus tuleb. Aeg kihutas tagant ja koostasime oma suvise näitustekava teiega arvestamata. Esimene teade, et olete ikka olemas ja tulemas, saabus meile 28. juulil, kui teie saadetud pressiteatest lugesime: “App-lied Art for a Gay Club kätkeb endas kuut mõneminutilist meeserootilist stseeni… / … Video on mõeldud eelkõige geiklubidele ekraanidel näitamiseks. Näitusel saab näha võtetel tehtud fotosid. Näitus avatakse 2.augustil.” Nüüd siis seisime alasti tõe ees!" kirjeldab muuseumi juhataja.

"Võime kindlalt väita, et kui te oleksite algusest peale ausalt oma näituseideed meile tutvustanud, poleks Muhu muuseumil olnud huvi seda näitust toetada, veel vähem eksponeerida. Me ei tegele geipropagandaga! Meie toetame traditsioone ja ajaloolist järjepidevust," selgitab Kuldsepp.

"Saatsime teile ka kohe vastuse, kus teatasime, et teie näitus ei ole meie ruumidesse, kus eksponeeritakse eelkõige rahvuslikku kunsti, käsitööd, etnograafiat ja vanu esemeid, sobiv ning kõik meie näituseruumid on juba hõivatud. Soovitasime teil pöörduda Koguva Kunstitalli või Pädaste mõisa poole, kes samuti kunstinäitusi korraldavad. Sellele kirjale te ei reageerinud ja tõite oma tööd kohale," nendib muuseumi juhataja.