„MTÜ Eesti Vanemad on jäänud taas kord jalgu ookeanitaguste huvide lobistidele, sest mille muuga seletada purustavat meediakampaaniat, mis püüab meie ühingut Kremliga seostada,“ teatas organisatsiooni juhatuse liige Anastassia Raja vastuseks Eesti Päevalehe artiklile.

„Pole saladus, et sõna „Kreml“ kuuldes muutub osa meie elanikkonnast nagu võluväel ehtsateks zombideks – fenomen, mida teatud poliitilised ringkonnad juba üle 20 aasta ära on kasutanud. Paraku on nimetatud abinõu liigsagedase kasutamise tõttu hakanud selle mõju tugevalt vähenema. Seda tõestavad otseselt ka artiklitele antud kommentaarid,“ sõnas Raja.

„Jutt käib sellest, et suur osa inimestest on hakanud märkama ja aru saama, mida niinimetatud „euroopalikud väärtused“ või kiidetud Lääne „lastekaitse“ süsteem endast kujutavad. Ülekohus kotis ei seisa ning kõik, mida varjatakse, tuleb kord avalikuks,“ sõnas Raja.

Raja märkis, et artiklist sai organisatsioon teada, et kaitsepolitsei peab neid valeinformatsiooni levitajateks. „Me tahaksime neilt küsida, mida konkreetselt meie poolt jagatud informatsioonist saab valeinfoks lugeda? Kas seda, et Euroopa komisjon on üle ujutatud petitsioonide ja kaebustega lapsevanematelt, kellelt on alusetult lapsed ära võetud? Või seda, et Euroopa Nõukogu parlamendiassamblee avaldas möödunud aasta aprillis resolutsiooni, milles tunnistatakse, et paljud laste perekonnast eraldamise juhtumid on toimunud alusetult?“

Samuti ei mõista Raja enda sõnul, kuidas MTÜ Eesti Vanemad oma tegevusega Kremlit propageerib. „Vägisi jääb mulje, et lapsevanemate ühingu ümber puhutud skandaal kujutab endast meeleheitlikku katset juhtida inimeste tähelepanu eemale faktilt, et jaanuarikuus tulevad peaaegu kolmekümnes riigis lapsevanemad tänavatele, protesteerimaks sotsiaalametkondade omavoli vastu. Tuhanded inimesed kolmekümnest riigist – ja kõik nad on tõesti Putini agendid?“