Just Kokka seostatakse viimasel IRLi suurkogul toimunud värskelt värvatud liikmete abil omale ja liitlastele lisahäälte hankimisega. Värskete parteilaste sekka sattus ka rida kriminaale, kes on praeguseks välja visatud. Taolist käitumist on Lukas koos liitlastga varem teravalt kritiseerinud.

Üksteise järel pinnisid päris mitmed riigikogu liikmed Lukast, mida ta Koka tegevuse kohta arvab ja kas Kokk ikka sobib sellele kohale. Lukas kordas lihtsalt ühte ja sama vastust.

"Kui Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon vastava ettepaneku tegi, ei olnud teid häirivat ajaleheartiklit ilmunud ja pärast seda täiendavalt ei menetletud. Aga ma arvan, et need kaks teemat, liigne agarus parteitööl ja valmidus tegelikult regionaalselt tasakaalustatud arengut toetada võiks lahus hoida. Aivar Kokk on Riigikogu kohalike omavalitsuste toetusrühma esimees, on tuntud maavanem ja kindlasti seisab Eesti regionaalse arengu eest," vastas Lukas Eiki Nestorile.

Juku-Kalle Raid küsis ka selle kohta, kui veenvad olid tema jaoks Koka selgitused kriminaalide kohta. "Kuidas nad vahepeal olid innustunult liitunud, et Eestit paremaks teha, seda keskkonnakomisjon ei arutanud ja tegelikult ei ole põhjust seda praegu ka enam arutada. Need inimesed on erakonnast välja arvatud," teatas Lukas.