"Raskenenud tingimustes ei olnud venemaal muud võimalust rahvaste rahu tagamisel Lõuna-Osseetias ja Abhaasias peale nende iseseisvuse tunnustamise. Venemaa leidis esimesena endas mehisust objektiivse reaalsuse tunnustamisel. See oli sunnitud, kuid nagu näitas möödunud aasta, ainuvõimalik ja mõjus, millest võitsid kõik, isegi need, kes ei soovi seda tunnistada," selgitas Venemaa suursaadik Eestis Nikolai Uspenski tänasel pressikonverentsil.

Venemaa hinnangul tuleks ideaalis peatada kõik sõjavarustuse tarned Gruusiale, sest need andsid riigi juhtkonnale karistamatuse ja kõikvõimsuse tunde, mis ajas nad probleemide lahendamisele sõjalisel teel. Moskva arvates näitas Gruusia rünnak oma riigi endise osa vastu tõsiseid probleeme Euroopa julgeolekusüsteemis.

Samuti peab Venemaa igati vajalikuks rõhutada, kui suurt abi osutavad nad elu paremaks muutmisel Lõuna-Osseetias. Käesoleval aastal kavandatakse Venemaa eelarvest seal ehitada kokku 22 üldhariduskooli, 10 lasteaeda, 10 haiglat, 261 munitsipaalelamut ja 323 individuaalmaja, 220 kilomeetrit maanteid jne. Selleks kõigeks on eraldatud 8,5 miljardit rubla ehk enam kui kolme miljardi Eesti krooni suurune summa.

Samas on Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustanud maailma riikidest vaid Venemaa ja Nikaragua. Vaata videost, kui ebaoluliseks peab Venemaa suursaadik Eestis riigi sõltumatuse seisukohalt tunnustust teiste riikide poolt.