“Tegu on väga huvitava objektiga, sest säilitame kogu hoone muinsuskaitselise osa ja kuna objekt asub looduskaitsealal, siis renoveerime hoone võimalikult looduslähedaselt,” lausus OÜ Inotex Grupp juhataja Monika Salu Meie Maale.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) eraldas OÜ-le Inotex Grupp Vilsandi tuletorni elamu-vahimaja ehitamiseks 241 677 eurot.

“Objekt tundus meile väga huvitav ette võtta ja seetõttu Saare maakonda tegutsema sattusimegi,” selgitas Salu. “Hoone uuendatakse kõige kõrgema energiatõhususe standardi järgi ehk saab olema väga ökonoomne. Tegu oleks omamoodi näidisobjektiga.”

Monika Salu sõnul on projekt koostatud ja selle järgi valmib tuletorni elamu-vahimaja hiljemalt järgmise aasta 30. septembriks.

Monika Salu oli aastail 1996–1999 Pirita linnaosa vanem, aastal 1999 Tallinna abilinnapea ning seejärel aastani 2003 AS Eesti Loto juhatuse esimees. Viimases sai ta kurikuulsaks, kui sai 4,4 miljoni krooni suuruse preemia pisut enam kui kaheaastase tööperioodi eest.