Õpetajate palgapüüdlusi toetaval lehel Facebookis on märgitud, et mõned koolidirektorid on lennutanud tänasel meeleavaldusel osaleda soovijatele kaikaid kodaratesse.

Praegu on küll koolivaheaeg, kuid õpetajatel on siiski ohtralt koolitusi, koosolekuid, komisjone ja arenguvestluseid. Mõned koosolekud paistavad nimelt meeleavalduse tõttu tänasesse paigutatud olevat. „Need koolijuhid, kes suudavad teisipäevaks panna mõne koosoleku, ei vääri direktori ametit,” leiab samas üks õpetaja.

Ilmselt enamik direktoreid toetab ettevõtmist, kuid ei saa salata, et on ka meeleavalduse-vastaseid koolijuhte. Ühe kooli direktor olevat teatanud, et kes tahab meelt avaldama minna, peab tänaseks palgata puhkuse avalduse kirjutama.

Õpetajate meeleavaldus algas Tallinnas Toompeal kell 12. Nõutakse väärikat, töö iseloomule, töö tähtsusele ja töö mahule vastavat palka. Esialgu oodatakse 20-protsendilist palgatõusu, milleks oleks vaja „Õpetajale vääriline palk” lehe väitel 0,56 protsenti tuleva aasta riigieelarvest.