Koitla julges vanemad tapnud Laiksoolt kohtus moraalse kahju hüvitamist küsida, mis lõpuks talle hoopis Laiksoo ees võla tekitas, sest ta jäi kohtus kaotajaks ja nii tuli tal Laiksoole maksta vanas rahas üle 100 000 krooni, muidu oleks tema varad arestitud, vahendas ERRi uudisteportaal "Pealtnägijat".

Kohus otsustas, et hüvitise maksmine olnuks põhjendatud ainult juhul, kui Koitla oleks õnnetuses osalenud, vanematega ühes autos istunud, ema-isa hukkumist pealt näinud või pärast juhtunut otse verise auto kõrval seisnud.

Vandeadvokaat Leon Glikman ütles, et kuigi talle käib närvidele pidev seaduste muutmine, on antud juhul tegemist olukorraga, mis näitab, et seadust oleks vaja muuta. Eesti üks tuntuim advokaat võttis maadevahetusprotsessi tipptunnil spetsiaalselt aja maha, et neutraalse eksperdina selgitada, miks Koitla lugu kannatanule kohtus krahhiga lõppes.

Kokkuvõttes on põhjus väga lihtne - kohus ei taha avada ameerikalikku liberaalset pandora laegast, mis ummistaks kohtud kahjunõuetega.