ERR-i uudisteportaal kirjutab, et superautode ürituse peakorraldajaks on reformierakondlane, riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse vend Sten Pentus. Pentuse äi on president Ilvese lähedane sõber ärimees Margus Reinsalu.

Kolmapäeval algav üritus nimega Honour Club Estonia maksab osalejale 2500 eurot ja enne Pärnu ringrajale suundumist külastavad osalejad muuhulgas parlamenti ja Stenbocki maja, kus kava kohaselt tervitab neid isklikult ka peaminister, Reformierakonna esimees Taavi Rõivas.

"Mul ei ole otseselt selles ürituses mingit rolli. Küll aga on selle ürituse korraldajad avaldanud soovi, et need väliskülalised, kes selle ürituse raames Eestisse tulevad, tuleksid Stenbocki ekskursioonile. Loomulikult ei võta Stenbocki maja ega peaminister selle eest mingit raha," kommenteeris peaminister, kes leiab, et Eesti valitsuse, poliitika ja edulugude tuvustamine on positiivne.

Võidusõitude kõrval on programmis näiteks reede hilisõhtuse meelelahutusena kavas Eesti e-lahendusi tutvustav viktoriin, mille läbiviijana on välja reklaamitud samuti Reformierakonda kuuluv siseminister Hanno Pevkur.

"Minule teadaolevalt on mind välja kuulutatud kui Eesti vabariigi siseminister, aga ma olen seal ikkagi Hanno Pevkurina," kommenteeris siseminister.

Korraldaja Sten Pentuse sõnul oli raske ministreid üritusele saada ja tegu pole lihtsalt meelelahutusega, vaid Eesti tutvustamisega väliskülalistele.