Laidre, Streimann ja Frosch on diplomaadid — Laidre ja Frosch töötavad välisministeeriumis osakondade peadirektoritena. Froschi teatakse küll rohkem endise välisluure peadirektorina. Streimann on suursaadik Euroopa Nõukogus. Jürgenson on ministeeriumi asekantsler, Jõerüüt on praegune kaitseminister ka välisministri kohustes ning Kull Eesti suursaadik Saksamaal.

Kolm esimesena nimetatut pakub välja Postimees, kolm viimast Eesti Päevaleht.

Välisministeeriumi võtmetest on juba loobunud endine kaitseminister Sven Mikser, Keskerakonnast lahkunud sotsiaalliberaalide parlamendirühma liider. Kui Reformierakond talle Margus Hansonist peremeheta jäänud kaitseministri portfelli pakkus, siis teatas Mikser, et ei pea võimalikuks minna Juhan Partsi valitsusse. Nüüd sõnab ta, et välisministri kohast on juttu olnud, ent kõnelusteni pole see jõudnud.

Rootsis ja Saksamaal suursaadikuna töötanud diplomaat Laidre ei soovinud Postimehele avaldada, missuguse vastuse Reformierakond temalt saab. Kui Laidre peaks ministrikohast loobuma, teeb Reformierakond pakkumise suursaadik Alar Streimannile. Samuti on Postimehe teada kandidaatide lehel Ojulandi soovitusel Ants Frosch.

Reformierakonna esimees Andrus Ansip kinnitab aga Päevalehele, et ministrikandidaat tuleb välisministeeriumist. Mitmete poliitallikate hinnangul oleks mõistlik, et uus minister tuleks ministeeriumi seest, märgib ajaleht.

Jürgenson on välisministeeriumi asekantsler julgeolekupoliitika küsimustes, ent tema kandidatuuri Ansip avalikult ei kinnita. Clyde Kulli puhul võib takistuseks saada Moskva rahvusvaheliste suhete instituudis kõrghariduse omandamine. Jõerüüdi nimi on ennegi ajakirjandusest läbi käinud.