Umbusalduse poolt hääletas 24 volikogu liiget. Koalitsioon lahkus hääletamise ajaks saalist ning seetõttu vastuhääli ja erapooletuid ei olnud.

Jüri Mõis ise linnavolikogu istungil ei viibinud, kuna oli neljapäeval visiidil Peterburis.

Opositsioon süüdistas Mõisa nii koalitsiooni- kui ka opositsiooniliikmete vägivallaga ähvardamises. Umbusaldusavaldusele kirjutas alla 17 linnavolikogu liiget.

Isamaaliitlasest abilinnapea Liisa Pakosta väitel oli umbusalduse läbikukkumine ette teada.

Pakosta sõnul hakkab asi juba meenutama tsirkust ning keegi ei võta Mõisa vastu esitatud umbusaldusavaldusi tõsiselt.

Ta avaldas imestust selle üle, et opositsioon tõi uueks põhjuseks sadamaalaga seonduva.

“Lõpliku otsuse langetab ju niikuinii volikogu ja linnapead pole põhjust süüdistada,” sõnas Pakosta.

Tallinna volikogu keskfraktsiooni liige Ain Seppik nentis, et järjestikused umbusaldusavaldused võivad näida kentsakatena.

“Kuid opositsioonil pole muud demokraatlikku võimalust võimulolijate tegevuse muutmiseks, kui seda taktikat jätkata,” rääkis ta BNS-ile.

Umbusalduse ühe algataja, volikogu keskfraktsiooni liikme Ain Seppiku sõnul võis volikogu liikmete ähvardamise, mis oli umbusaldamise põhjuseks, välja lugeda volikogu 22. veebruari istungil toimunust, kui Mõis vastas volikogu liikmete arupärimistele.

Vastates linnavolinike arupärimistele, ütles Mõis järgmist: “Uskuge mind, me oleme nooremad ja tugevamad, kui te tahate sõda, siis napalm tuleb ikka siia minu poolt vaadatuna vasakutesse pinkidese.”

Nendel kohtadel istuvad Keskerakonna, Koonderakonna ja Rahva Valiku esindajad.

“Keskfraktsiooni liikmed tajusid sellist ähvardust reaalsena ning arvestades linnapea arvestatavaid sidemeid mitmesugustes ringkondades, on tõsine alus arvata ka selliste ähvarduste täideviimist,” märkisid opositsioonipoliitikud.

Tallinna linnapea Jüri Mõis viibis umbusalduse ajal koos linnavalitsuse ja ärimeeste delegatsiooniga visiidil Peterburis.

Volikogu opositsioon üritas Keskerakonna eestvedamisel avaldada Jüri Mõisale umbusaldust ja 22. veebruaril ja 8. märtsil.

22. veebruari umbusalduses süüdistas opositsioon Mõisa linna juhtimisega mitte toime tulemises. 8. märtsil arutlusel olnud umbusalduses süüdistasid opositsioonipoliitikud linnapead Helsingis peetud kõnes Eestis elavate venelaste võrdlemises neegritega. Mõlemal korral toetas umbusaldust 26 volikogu liiget.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar lubas teisipäeval, et Tallinna volikogu opositsioon jätkab Mõisa umbusaldamist seni, kuni viimane selleks põhjust annab.

Tallinna linnavolikogu opositsioon esitaski neljapäeval Mõisa vastu uue umbusaldusavalduse enne, kui volikogu eelmist umbusaldusavaldust hääletama hakkas. Tallinna volikogu keskfraktsioon põhjendades seda linnapea kahtlase tegevusega Tallinna sadamaalade müügil.