Kokku maksab Mõisa koolitamine 24.000 krooni pluss lennukipiletite hind, mille õppur ise maksab. Õppimise ajaks võttis linnapea kaasa ka oma abikaasa Kerttu Olmann-Mõisa, kirjutas SL Õhtuleht.

“Keeleõppe puhul on kujunenud heaks tavaks, et linnavalitsus maksab poole,” selgitab Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja Kaido Padar rahaeraldamist Eesti ühele jõukamale inimesele.

24.000 krooni suuruse õppimishinna sees on peremajutus, iga päev viis tundi inglise keele õpet, eratunnid ja õppematerjalid. Lennukipiletid juurde arvatult maksab linnapea viiepäevane keeleõpe 32.000 krooni. Padari sõnul plaanib Mõis sedasi igal aastal vähemalt ühe nädala õppida. “Siin ei ole ju midagi halba, kui inimene ennast harib,” selgitab ta.

Mõis õpib Londoni külje all Colchesteri inglise keele keskuses. Samas keskuses on varem käinud oma võõrkeeleoskust täiustamas Tarmo Loodus siseministrina ja Iivi Eenmaa riigikogulasena.

“Mõis leidis, et kui ta keelt õppima läheb, siis olgu keelepraktika täielik, ja valis ööbimise perekonnas. Selles peres on praegu ka üks õppur Saksamaalt,” ütles linnavalitsuse personalidirektor Marika Lepikult. Ta märkis, et linnajuhtidele tahetakse aastas võimaldada vähemalt kaks nädalat koolitust.

Inglise keele huvilisi Inglismaale õppima vahendava firma International Language Services analoogne pakett maksab ilma lennukipiletiteta 4900 krooni. Selle hinna sees on viiel päeval kokku 20 tundi inglise keele õppimist, peremajutus, õppematerjalid ning hommiku- ja õhtusöök.

“Briti Nõukogu soovitas Colchesteri linnas asuvat inglise keele keskust ja meie eelistasime kvaliteeti,” põhjendas Lepikult kolm korda kallimat valikut.