Mogherini vastas Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti arupärimisele, mis käsitles ELi samme Eesti laevakaitsjate vabastamiseks, et EL toetab Eesti valitsuse jõupingutusi leida olukorrale lahendus kahepoolsetes läbirääkimistes India valitsusega.

Mogherini ütles vastuses Paetile, et EL jälgib tähelepanelikult Tamil Nadu kohtu poolt viieks aastaks vangi mõistetud Eesti ja Ühendkuningriigi kodanike olukorda.

Tema sõnul on viimaste kuude jooksul EL laevakaitsjate küsimuse India esindajatega mitmel korral tõstatanud. "Viimati tehti seda ELi-India 13. tippkohtumisel Brüsselis 30. märtsil. Nagu ELi-India tippkohtumise ühisavalduses öeldud, loodab EL, et mootorlaeva Seaman Guard Ohio juhtumis jõutakse nõuetekohase India menetluse käigus kiiresti lahenduseni," lisas Mogherini.

Paeti sõnul peab Euroopa Liit suhetes Indiaga laevakaitsjate juhtumit järjepidevalt tõstatama, kuni olukord on lahendatud. Sellest tulenevalt küsis ta Mogherinile esitatud arupärimises, mil määral ja kuidas käsitleti ELi-India tippkohtumisel Eesti ja Briti kodanike vabastamist. Samuti küsis Paet, kuidas on EL edasi tegutsenud meie kodanike vabastamiseks, lähtudes ka Euroopa Parlamendi hiljutisest seisukohast, ja millised on edasised sammud suhetes Indiaga, et tagada Eesti ja Briti kodanike kojupääs