USA justiitsministeerium andis teada, et Smith mõisteti süüdi vandenõus, smugeldamises, valesti sildistatud kemikaali ravimina müümises ja kelmuses. Seitse päeva kestnud kohtuprotsessil näitasid tõendid, et Smith juhtis oma Project GreenLife’i (PGL) nimelist äri 2007. kuni 2011. aastani. PGL müüs interneti teel toodet nimega Mirace Mineral Supplement ehk MMS.

USA justiitsministeeriumi sõnul on tegu naatriumkloriti ja vee lahusega ning neist esimene on tööstuslik kemikaal, mida kasutatuakse muuhulgas pestitsiidina ja reovee puhastamiseks. Lahuse seespidiseks tarvitamiseks müümine on keelatud ja selle müüjad peavad panema tootega kaasa saatelehe, mis hoitatab, et toote neelamine võib olla surmav.

Tõendid kõnelesid kohtus, et Smith oli inimestele õpetanud, et MMS-i tuleb segada sidrunhappega, misjärel tekkinud kloordioksiidile tuleks lisada vett ja saadud segu ära juua. Kloordioksiidi kasuatakse kanga valgendamiseks, kuid tal on ka muid tööstuslikkes otstarbeid, märgib justiitsministeerium. Inimesele põhjustab aine hingamisraskusi ja ärritust silmades, samuti pööritust, kõhulahtisust ja veetustumist. Smithi juhendi järgi aga näitavad need sümptomid, et ravim töötab. Kasutusjuhendis oli ka punkt, et vaatamata teatud ajukahjustuse riskile võivad seda tarvitada ka tõsiselt haiged rasedad ja lapsed.

Ainete saamiseks oli Smithi firma registreeritud veepuhastusettevõttena. Nii sai ta kõrvale hiilida USA toiduameti ja tolliameti silma alt. Samuti leiti, et Smith hävitas ja peitis uurimise ajal tõendeid.
Kolm Smithi kaasosalist tunnistasid oma teod üles enne protsessi. Chris Olson, Tammy Olson ja Smithi abikaasa Karis DeLong tunnistasid, et levitasid ravimi sildi all kemikaali, mis ei ole ravim. Chris Olson ja veel kaks väidetavat kaasosalist Matthew Darjanny ja Joseph Lachnit tunnistasid, et just Smith oli PGL-i juht.

Smithi ootab maksimaalselt 34-aastane vanglakaristus, mida ta hakkas kandma 9. septembril.