Selleks, et katta rongide ärajäämist Tapa-Tamsalu-Tartu liinil, suunatakse bussiliin Tallinn-Aegviidu-Ambla-Tamsalu-Väike-Maarja- Laekvere pärast Amblat Tapale ja sealt otse Tamsallu, teatas ETAle Saksi vallavolikogu liige Andres Mandre.

“See oli seni ainuke antud teelõigul liikuv buss, mis võimaldas tööpäevadel varahommikul sõita Tallinna ja hilisõhtuks sealt tagasi jõuda,” lisas Mandre. “Otsus on tehtud ilmselt AS Sebe soove arvestades ja säästab 4,9 kilomeetrit liinipikkust, jättes kahe maakonna ääremaal elava mitmesaja elanikuga piirkonna täielikult teenindamata.”

Mandre sõnul kaob nüüd Lääne-Virumaa ja Järvamaa piirikülade Karkuse, Reinevere ja Ambla-Koigi asukail üldse võimalus bussi kasutamiseks.

Samas on teede- ja sideministeeriumi asekantsler Urmas Kukk teatanud, et rongide asendamisel bussidega teenindatakse külade elanikke senisest paremini. “Uued bussiliinid jõuavad ka sellistesse kohtadesse, kus nad kunagi enne pole liikunud,” kinnitas Kukk. Sama on kinnitanud ka teede- ja sideminister Toivo Jürgenson.