Kolme aasta eest puhkes Eestis suur skandaal, kui selgus, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar küsis Venemaa raudteejuht Vladimir Jakuninilt riigikogu valimiste jaoks raha, mida viimane ka lubas. Savisaar eitas rahaküsimist ja ütles, et Savisaar arutas Jakuniniga hoopis Lasnamäe kiriku rahastamist.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Andrei Pervozvannõi fond, eestikeelse nimega Püha Andreas Esmakutsutu Sihtasutus, on otsapidi seotud Euroopa kristlike konservatiividega, kes kritiseerivad nii homoabielu kui näiteks aborti. Abordivastase võitlusega tegeleb Vladimir Jakunini abikaasa Natalja Jakunina. Suhete täpset iseloomu ei võimalda selgitada nende organisatsioonide omavahelisi suhteid ja eriti rahaasju kattev saladuseloor.

Juuni lõpus kritiseeris fond oma kodulehel teravalt USA asepresident Joe Bideni sõnavõttu, mille kohaselt tsiviliseeritud riigid kaitsevad seksuaalvähemuste õiguseid.

"Andrei Pervozvannõi fondis oleme veendunud, et tõeline erinevus tsivilisatsiooni ja barbarluse vahel on kogu ühiskonnas tunnustatud suhtumine perre kui elu alusinstitutsiooni, defineerituna traditsiooniliselt mehe ja naise vahelise suhtena, mis näeb ette vastastikust armastust ja hoolitsust, sünnitamist ja laste kasvatamist. Katsed võrdsustada perede ja ebatraditsiooniliste liitude õiguslikku ja ühiskondlikku staatust ähvardavad lõpuks inimkonna enda püsimajäämist," kirjutas fond oma avalduses.

Andrei Pervozvannõi fond on ka natsionalistlik ja tugevalt läänevastane. Näiteks kopeerisid nad oma kodulehele ühe Ria Novosti artikli sellest, kuidas Ukraina on praeguses konfliktis pea kaotanud eurointegratsiooni lootuse tõttu, mis tegelikult midagi head ei too.

Homovastasus ja läänevastasus on Venemaa konservatiivide seas omavahel tihedalt seotud. Mai lõpus toimus Austria pealinnas Venemaa konservatiivide ja Euroopa paremäärmuslaste kohtumine, kus arutati, kuidas Venemaa toel päästa Euroopa liberalismi ja "satanistliku" homolobi käest. Üks esinejatest oli Aleksandr Dugin, kelle levitatav Euraasia ideestik on paljudel hinnangutel praeguse Venemaa imperialismi ideoloogiliseks aluseks.

Venemaa homovastastel on tihedad suhtes oma USA mõttekaaslastega. Nagu kirjutas Daily Beast, siis aitasid tegelikult esialgu just USA konservatiivsed kristlased Venemaal vastu võtta seksuaalvähemusi diskrimineerivad seadused, nende seas nn homopropaganda keelu. Ent kiirelt asusid ka Venemaa organisatsioonid välismaal homovastast võitlust edendama, mistõttu esialgu ei seganud neid isegi Venemaa tegevus Ukrainas.