"Me ei võtnud inimest tööle, kuna ta on kellegi õde või sugulane, vaid oma ala spetsialist," ütles SA Tallinna Vene Muuseum juhatuse liige ja kesklinna vanem Mihhail Korb venekeelsele Delfile.

Ušnitškova sõnul ei vasta aga tõele väide, nagu oleks Fjodorova sihtasutuse müügidirektor. "Fjodorova ei ole müügidirektor, vaid täidab juhtimisfunktsiooni ning tema töödele on seatud kindlad eesmärgid ning tähtajad," ütles Ušnitškova.

Kui paljud inimesed väidavad, et konkurss ikkagi Vene muuseumis toimus, siis miks valiti sinna just teise juhatuse liikme õde?

Ušnitškova vastab: "Fjodorova valimine ei ole minu isiklik otsus, vaid selle kiitis muuhulgas heaks ka Mihhail Korb. See valik langes Fjodorovale eelkõige tema suurte kogemuste, Mosvka ülikoolist saadud kraadi, soovituste ning ka Venemaalt saadud teenetemärgi tõttu."

Ušnitškova selgitas, et Fjodorova on kõrgetasemeline spetsialist, keda muuseum vajab etapis, kui koormus on kõige suurem ja vaja tegeleda veebidisainiga, tekstide koostamisega, artiklite kirjutamisega jne.

Kesklinna vanem ja sihtasutuse juhatuse liige Mihhail Korb ütles Delfile, et Fjodorova kohale kandideeris vähe inimesi. "Ma isiklikult valisin teise, Larissa eest ma ei hakka rääkima, aga see töö muidu pole alaline, vaid kindla tähtajaga ja konkreetsete kohustustega," ütles Korb.

Larissa Ušnitškova keeldus vastamast ka Delfi küsimusele selle kohta, kui palju töötab sihtasutuses inimesi. Ušnitškova sõnul on tööle võetud hetkel piisavalt inimesi, et saada hakkama igapäevatoimetustega, ent personalist on siiski puudu. "Oleme juba planeerimas laienemist ning inimesed on avaldanud ka soovi tööle tulla, saadetakse CV-sid ning räägitakse ka isiklikult," ütles Ušnitškova.

Sihtasutuse juhatuse liikme Mihhail Korbi sõnul töötabki neil aga kokku kolm inimest - tema, Ušnitškova ning Fjodorova - ning asutust juhib juhatuse liige.