Delfi toimetus palus presidendi kantseleil täpsustada, mis nime kannab Evelin Ilves pärast lahutust. Kantselei teatel on see Evelin Ilvese otsus.

Lahutuse jõustumise järel ei laiene Evelin Ilvesele enam Vabariigi Presidendi ametihüve seaduses sätestatud presidendi abikaasaga seotud hüved. Mis saab aga Evelin Ilvese kohustustest?

Evelin Ilves toetab tervislike eluviiside alast teavitustööd ning on patrooniks mitmetele ühiskondlikult olulistele ettevõtmistele.

Evelin Ilves on näiteks Tallinna Lastehaigla Toetusfondi, Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Keila SOS Lasteküla, konkursi "Aasta Kodu" ja heategevusprogrammi "Saa nägijaks!" patroon.

Presidendi kantselei teatel on ametikohast mittelähtuva patroonluse puhul see patroneeritavate ja Evelin Ilvese otsustada.

Saksamaale ilma abikaasata

Presidendi abikaasa saadab presidenti ka ametlikel visiitidel nii välismaal kui Eesti maakonnavisiitidel ning võõrustab koos presidendiga Eestisse tulnud väliskülalisi.

Avalikkusele on juba teada antud presidendi riigivisiidist Saksamaale, mis toimub mai teises pooles. Kuna lahutus jõustub 30. aprillil, siis võib arvata, et visiidile sõidab president ilma abikaasata.