“Vestlen tundide kaupa koeraomanikega, kes väidavad, et nende koerad pole ühtegi junni teinud, või kui on, siis on koeraomanik need ära korjanud. Samas me varem muuga ei tegelenud kui väljaheidete koristamisega,” ütles Mustamäe linnaosavalitsuse nõunik Ivo Parbus Eesti Päevalehele. Peale aktiivse selgitustöö telefoni teel on Parbus pidanud kirjutama vastusteks kümmekond e-kirja.

Parbus märkis, et mõned koeraomanikud on veendunud, et nende koerad on pargist eemal hoidnud kuritegevuse, joodikud ja narkomaanid. “Samas hoiavad koerad, eriti lahtiselt jooksma lastud, sealt eemal ka inimesi, sealhulgas lapsi. Linnaruum on eelkõige inimese jaoks, ning peame kasvõi mõnes kohas looma tingimused, et inimene ei peaks koera kallaletungi kartma või väljaheite sisse astuma,” selgitas Parbus.

Mustamäe linnaosa heakorra eelarve on neli miljonit krooni, mis Parbuse hinnangul on vajaminevast neli korda vähem. “Kui ressursid on piiratud, siis võiks inimesed aru saada, et kui peame koristama ainult koera väljaheiteid, jääb midagi muud koristamata,” märkis Parbus.

Männi park on Mustamäel neljapäevast alates ainus koht, kus koeraga jalutamine on keelatud ja vastavad märgid väljas. Seega võivad koeraga jalutajad kolida nüüd näiteks tehnikaülikooli vastas asuvasse parki või mujale, kuid peaksid meeles pidama, et seadus nõuab koerale kaelarihma ja omanikult koera väljaheidete koristamist.

Mujal Tallinnas on koeraga jalutamine keelatud näiteks Kadriorus Luigetiigi pargis, Politsei pargis kesklinnas ja mitmes kohas Lasnamäel.

Keelatud alal koeraga jalutajaid jälgivad abipolitseinikud ja linnaosa heakorraspetsialistid. Esimese rikkumise korral tehakse hoiatus, korduval rikkumisel aga trahv, mis võib ulatuda tuhandetesse kroonidesse.

Ööl vastu esmaspäeva üritas seni tuvastamata pätt Mustamäe Männi parki koertega pargialale sisenemist keelustavaid märke valge värviga kinni katta, kirjutab EPL Online. Ta oli värvi pihustatud kõigile kümnele parki paigaldatud märgile.

Et aga märgid on kaetud spetsiaalse kilega, ei õnnestunud neid ühtlaselt üle värvida. Märgid saavad puhtaks jälle esmaspäeva pärastlõunaks.