Ent see istung on alles viimane etapp. Esmalt peab Jevgeni Ossinovski sotside juhatusele pakkuma välja uue ministrikandidaadi. Olukord pole lihtne - esiteks on ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametikoht spetsiifiline ja nõuab teatud tausta ja töökogemust. Erasektoris tegutsevatele ettevõtjatele see ilmselt magus amps pole: kõik on näinud sedagi, kuidas Urve Palo on sel ametikohal pidevalt surve all olnud.

Teiseks - valimised on praktiliselt ukse ees. Selle ajaga, mis veel ees, ei jõua enam sisulisi otsuseid vastu võtta ja end ministrina tõestada. Pigem on oht saada palju kriitikat ning minna uutele valimistele vastu negatiivse kuvandiga.

Oma kogemuste põhjal oleks ideaalne kandidaat Marina Kaljurand, ent eks ole näha, kas ta seda soovib. Veelgi enam, kas see Ossinovskile mugav variant oleks. Sellest saab pikemalt lugeda SIIT.

Kui aga ministrikandidaat leitud, esitab Ossinovski selle juhatusele. Juhatus koguneb ja otsustab, kas ollakse valikuga nõus. Kui jah, esitab ossinovski kandidaadi peaminister Jüri Ratasele, Ratas (nõustumise korral) omakorda presidendile. Tööle saab uus minister asuda siis, kui on andnud riigikogu ees ametivande, öeldes: "asudes täitma Vabariigi valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees.
Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele."

Riigikogu uus istungjärk algab alles septembris, mistap on tõenäoline, et kutsutakse kokku erakorraline istung. Seda saab teha valitsus või 21 riigikogulast.