Kaitseliidu Tallinna maleva pealik major Kajari Klettenberg on Tallinna Halduskohtu otsusest teadlik, ent üsna kidakeelne kommenteerima, kirjutab Eesti Ekspress.

“Praegu on seis nii, et saatsime asja riigikohtule arvamuse saamiseks. Meil on 30 päeva aega edasi kaevata,” ütleb ta. Major rõhutab, et tegemist pole Sõlgi personaalasjaga. “Küsimus on kodukorra kehtivuses.”

Pooled vaidlesid kohtus 9. märtsil Klettenbergi väljastatud käskkirja üle, milles, tuginedes Kaitseliidu kodukorra paragrahvidele 71 (Kaitseliidu huvidele kahju toomine) ja 275 (ebaviisaka esinemise eest) kustutati Tallinna Maleva akadeemilise malevkonna nimekirjast reservlipnik Raigo Sõlg. Põhjuseks “kaitseliitlasena portaalis Delfi avaliku sõimu avaldamine kaitseministri aadressil”.

“Me ei keela kellelgi avalikku esinemist ja arvamuse avaldamist,” ütleb Klettenberg nüüd, kuid möönab, et ei saa lubada, kui kaitseliitlasena esinedes öeldakse välja kõike, mida sülg suhu toob. Samas ei meenu talle ühtki varasemat juhtumit, kus ebasündsa kommenteerimise eest oleks kellelgi Kaitseliidus probleeme olnud.