„Eesti piiri olukord looduses vajab parandamist, meie kontrolljoon on vaja võsast ja puudest puhastada,“ tõdes peaminister Taavi Rõivas. „Leppisime täna keskkonnaministri ja siseministriga kokku, et koostöös RMK-ga alustatakse Eesti–Vene piirijoone puhastamise, laiendamise ning piiri märgistamisega,“ rääkis Rõivas. „Eesti piiri turvalisuse suurendamine ja riigi julgeoleku tagamine on valitsuse prioriteet.“

Keskkonnaministri sõnul on RMK kasutamine riigipiiri korrastamisel kõige efektiivsem võimalus, sest RMK-l on olemas kõik vajalikud kogemused ning vahendid. „Valitsus on otsinud kõige kiiremat ja mõistlikumat viisi Eesti riigipiiri võsast puhtaks saamiseks. Metsatöödele spetsialiseerunud RMK-l on olemas nii valmisolek kui tahe appi minna ja see töö ära teha,“ kommenteeris Pentus-Rosimannus.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on piirijoone puhastamiseks ning läbitavuse ja piirivalvurite varustuse parandamiseks eraldatud tänavu kevadsuvel juba 200 000 eurot. Lisaks on piiri tugevdamiseks täiendavalt suunatud kaks miljonit eurot. Selle summa eest on Pevkuri sõnul kas juba soetatud või soetamisel täiendavad tehnilise valve seadmed, piirivalvurite öövaatlusseadmed ning piirivalvurite isikukaitsevarustust ja relvi. „Selleks, et piiri jälgimine oleks lihtsam ning valvekaamerate tööraadius laiem, on aga kahtlemata vaja piirijoon puhtaks saada,“ ütles Pevkur.

Peaminister Rõivas ja siseminister Pevkur külastavad eeloleval teisipäeval ka koos politsei- ja piirivalveameti juhi Elmar Vaheriga Eesti kagupiiri.