"Valitsuses on valdav soov ehitada Eesti rahva muuseum valmis ja siis meie
kohustus on leida retseptid. Olgu see Euroopa raha, mille suhtes kahtlused ei ole välja mõeldud, või mõni muu skeem," rääkis rahandusminister Jürgen Ligi.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts nõustus, et kõigi huvi on ERM ehitada, küsimus on selles, kuidas saada mõistlik rahastamislahendus kokku nii, et me ei kaotaks ajas.

"Mina olen ka päris veendunud, et Eesti rahva muuseumi ehitame valmis niikuinii. Kas me saame selleks kasutada Euroopa Liidu vahendeid või peame tegema ainult oma Eesti maksumaksja raha eest, on lahtine. Aga et me ehitame selle valmis, on täiesti kindel," lisas omalt poolt peaminister Ansip.

Ansip selgitas, et kultuuriobjekti meedet ei ole Euroopa Liidus olemas, on olemas turismi arendamise meede ja me oleme üritanud ERMi sinna sobitada. See aga tõstatab küsimuse, kas muuseumi hoidlad on ka turismi seisukohast olulised. "Me ise ka tunnistame, et turismiga seotus ei ole üks-ühene. Nii nagu me oleme Kunstimuuseumi ehitanud kultuurkapitali vahenditest, me ei välista, et ka Eesti rahva muuseumi ehitame kultuurikapitali vahenditest."