Kohtumised algavad täna kell 10 Jõhvis ja kell 15 Tartus ning homme kell 10 Pärnus ja kell 15 Tallinnas.

Euroopa Komisjon esitas 13. mail rände tegevuskava, millega tehakse ettepanekud Vahemere põgenikekriisi lahendamiseks. Eile Brüsselis toimunud siseministrite kohtumisel lepiti kokku, et Eesti võtab esialgu solidaarselt vastu 150 pagulast kahe aasta jooksul.

„Nii, nagu Eesti osaleb solidaarselt Euroopa Liidu pagulasküsimuse lahendamises, on omavalitsustel võimalus solidaarselt osaleda pagulaste abistamisel Eesti siseselt,“ rääkis siseminister Hanno Pevkur. Kuna omavalitsustel on pagulaste vastuvõtmisel kandev roll, on Pevkuri sõnul oluline teada omavalitsuste arvamusi ja ettepanekuid pagulaste vastuvõtmise sujuvamaks korraldamiseks.

„Peame ise aktiivselt tegelema sellega, et pagulased Eesti ühiskonda võimalikult hästi integreeruksid. Et sellega ühiselt hakkama saada, peame jagama informatsiooni ja tutvustama plaane ning kuulama ära kohalike omavalitsuste mured, mõtted ja ettepanekud. Tuleme uue olukorraga toime justnimelt koos," lisas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

Lisaks ministritele vastavad rände- ja pagulasteemalistele küsimustele rändevaldkonna eksperdid siseministeeriumist, sotsiaalministeeriumist, kultuuriministeeriumist ja haridusministeeriumist.