Tänane Maaleht kirjutas, et ajakirjanduse kojukandetasud tõusevad. Nii on Omniva esindajad ajakirjanduse väljaandjatega kokkusaamistel lauale käinud ettepaneku lõpetada ajalehtede-ajakirjade kojukanne laupäeviti.

"Selle ma lükkan kohe ringi," teatas Michal valitsuse pressikonverentsil. "Eesti Post on ka vastava teate avaldanud ja öelnud, et sellist kavatsust ja sellist plaani seal [uues posti]seaduses pole. Ei ole Eesti Post sellist ettepanekut teinud, ei ole majandus- ja kommunikatsiooniministeerium sellist ettepanekut teinud," sedastas minister.

"Uue postiseadusega muudetakse postivõrku kindlasti efektiivsemaks, mis on inimeste huvides," lisas Michal ja sõnas, et näiteks on postiteenuseid võimalik saada kauplustest, kus inimesed käivad rohkem. "Võrgu efektiivsus ja äriline tasuvus on ka klientide ehk ajalehe väljaandjate huvides, sest siis on võimalik perioodikat ka odavamalt laiali toimetada."

Maaleht kirjutas, et prognoosi kohaselt kannatab Eesti Post tänavu nn universaalse postiteenuse osutamisega enam kui kahe miljoni euro suurust kahjumit. Valitsuse seatud juhised nõuavad Eesti Postilt kärpekava, mis võib päädida tänavu kevadel riigikassasse 1,3 miljonit eurot dividende kandnud riigifirma erastamise, perioodika kojukande kallinemise ja sellega, et laupäeviti jäävad postkastid lehtedest tühjaks.