„Maakonna tuleviku nimel on oluline, et jätkuks ettevõtluskeskkonna arendamine ja koostöö haldusreformi edukaks läbiviimiseks. See on ka põhjus, miks tegin piirkonnale juba tuttavale maavanemale ettepaneku jätkata,“ ütles minister.

Reno Laidre on Tartu maavanem alates 1. juunist 2011. Ta on lõpetanud Valga gümnaasiumi ning omandas bakalaureusekraadi Tartu Ülikoolis füüsika erialal ning magistrikraadi Eesti Maaülikoolis ökonoomika ja ettevõtluse alal. Maavanemana töötas Laidre välja Tartu maakonna arengustrateegia, lisaks on ta edendanud veeohutust Tartumaal, aitas kaasa koolivõrgu arendamisele ning töötas välja süsteemi konfiskeeritud vara võõrandamise tulemusel vara müügi avalikes internetikeskkondades.

Riigihalduse minister kohtub veel Tartumaa omavalitsusjuhtidega, et kuulata ka nende arvamusi maavanema jätkamise kohta.

Maavanema, kelle ametiaeg kestab viis aastat, nimetab ametisse valitsus. Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ning juhib maavalitsuse tööd.