ERR-i käsutuses oleva kohtuotsuse kohaselt mõistis Ida-Viru maakohus Repinski 2002. aasta 12. augustil lihtmenetluse kokkuleppega süüdi kelmuse katses ja karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega üheaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi avaldas 2001. aasta oktoobris toona veel 15-aastane Repinski ajalehes Infopress kuulutuse, milles kutsus inimesi annetama Kuremäe kloostrile rüvetatud haudade taastamiseks ja lisas kuulutusele oma isikliku arveldusarve Ühispangas.

"Kuremäe klooster palub kõiki kristlasi annetada rüvetatud haudade taastamiseks. Arve number Ühispangas 10552400708000," kuulutas Repinski.

Kuigi annetusi Repinski arvele ei laekunud, käivitati juhtumis kriminaaluurimine, sest tegemist oli katsega saada võõrast vara pettuse teel.

Kuritegu jäi lõpule viimata Repinski tahtest sõltumatutel asjaoludel ehk kriminaaluurimise käivitamise tõttu.

Repinski tunnistas kohtus end talle esitatud süüdistuses täies mahus süüdi ning nõustus kriminaalasja lahendamisega lihtmenetluse kokkuleppega.

"Mul on siiralt kahju, et mainitud juhtum pea 15 aastat tagasi toimus. Tegemist on väga isikliku ja raske teemaga, pean selle eest vabandama ja seda põhjalikumalt selgitama. Toona oli minu perel väga keeruline aeg, kus mõlemad vanemad olid oma töö põlevkivisektoris kaotanud. Nagu toona veel sadade peredega Ida-Virumaal juhtus," ütles ta.

Repinski sõnul tingis rahaliselt raske aeg selle, et vanematel polnud võimalik lastele talveriideidki osta ning sellest tingituna pani ta ajalehte kuulutuse annetuste kogumiseks Kuremäe kloostrile, kuid enda pangakonto numbri. "Väga rumal tegu, mille eest vabandan," kinnitas Repinski.