Õhtulehe andmetel kasutab Reps haridusministeeriumi märtsis hangitud uut Mercedes-Benzi mikrobussi selleks, et oma aega paremini ära planeerida.

"Ministeerium toetab transpordis ministrit tööülesannete täitmisel ning aja tõhusaks kasutamiseks – selleks pole eraldi ametlikke reegleid sätestatud," selgitab haridus- ja teadusministeeriumi üldosakonna juhataja Jaan Laidmets.

Ametiautoga erasõitude tegemiseks tuleb tasuda erisoodustusmaksu, mille ülempiiriks kuus on 256 eurot.

Tööandja peabki töötingimused lapsevanemale sobivaks kohandama

Võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta teatas Õhtulehe artiklit kommenteerides, et tööandja peabki tegema kohandusi, et anda lapsevanematele päriselus võrdsed võimalused tööd teha. "Soolise võrdõiguslikkuse seadus keelab ebasoodsama kohtlemise perekondlike kohustuste täitmise tõttu. Seaduse mõte ongi selles, et emad ja isad saaksid üheaegselt lapsi kasvatada ja oma tööd nõuetekohaselt teha," sõnas Pakosta.

"Soolise võrdõiguslikkuse seadus annab riigiasutustele lausa eraldi kohustuse edendada lapsevanemaks olemist ja perekondlike kohustuste täitmist, et avalik sektor oleks erasektorile eeskujuks," lausus Pakosta. Ta osutas, et kõikidele tööandjatele kehtib kohustus "kujundada töötingimused sobivaks nii naistele kui ka meestele ning tõhustama töö- ja pereelu ühitamist, arvestades sealjuures töötajate vajadusi", nagu ütleb soolise võrdõiguslikkuse seadus.

"Enamasti aitavadki tööandjad lapsevanematele sobivad lahendused leida, et Eestis oleks lastel hea kasvada ka siis, kui nende vanemad tööl käivad. Seaduse mõte on selles, et laste ja nende vanemate elu oleks võimalust mööda lihtsam ja lapsesõbralikum," kinnitas Pakosta.

"Rõhutan, et kui tööle sõitmisel pakutakse tööandjapoolset toetust, siis tuleks seda võimaldada ka lapsevanemale, arvestades sealjuures lapsevanema eriliste vajadustega. Kui lapsevanema tööle sõitmine on laste tõttu pikema teekonnaga, siis võib sõltuvalt konkreetsetest asjaoludest pidada veidi pikemat maad töö- ja pereelu tõhustatud ühitamiseks."