Ministri käskkirjaga on Eesti Kontserdi direktori valimiseks loodud komisjon: Siim Sukles, Piret Lindpere, Dea Einmann, Liili Kaska, Liina Urboja, Neeme Punder, Rein Rannap, Toomas Siitan ja Tõnis Kõrvits.

Esmakordselt pole vastavas komisjonis Peep Lassmanni. Delfile on juba varem viidatud, et Jänes tahab Eesti Kontserdi uueks juhiks panna oma favoriidi Jüri Leiteni.

“Nii nagu alati, palus ministeerium valdkonna olulisematelt ühendustelt esindajat konkursikomisjoni. Eesti Kontserdi direktorikonkursi komisjoni palusime esindajat Eesti Heliloojate Liidust, Interpreetide Liidust kui ka Eesti Muusikanõukogust. Eesti Muusikanõukogu juhatus otsustas esitada komisjoni liikmeks asepresidendi Toomas Siitani,” ütles Delfile kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Varem on Jänes Delfile Eesti Kontserdi juhi valimist kommenteerinud: „Nii see väljakutse kui praegune aeg laiemalt nõuab tasakaalukaid ja konstruktiivseid juhtimisotsuseid ning ma olen täiesti kindel, et Marko Lõhmus sobib oma varasemate kogemuste ja isiksuseomaduste tõttu sellele kohale väga hästi. Marko Lõhmus sai määratud direktori kohusetäitjaks kuni uue konkursi väljakuulutamiseni, selline kokkulepe sai ka möödunud aastal sõlmitud,” rääkis Delfile kultuuriminister Laine Jänes uut konkurssi kommenteerides.Uus väljakuulutatud konkurss ei eelda enam direktorilt kõrgharidust. Delfile on väidetud, et üheks soosikuks Eesti Kontserdi direktori ametikohale peetakse Tallinna Filharmoonia direktorit Jüri Leiteni, kelle juhitavas kollektiivis ähvardasid möödunud kevadel tekkinud sisepinged terve orkestri laiali saata. Toona lõppes juhtum orkestri uuesti formeerimisega ning Tallinna Filharmoonia direktori Jüri Leiteni uuesti ametisse valimisega.