“Tegemist oli järelevalvega, mille läbiviimise kohustus tuleneb seadusest. Kuna koolil on tähtajaline tegevusluba, mis kehtib kuni selle õppeaasta lõpuni, tuleb erakooliseaduse kohaselt viia õppeasutuses tähtajalise tegevusloa ajal läbi järelevalve,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi välishindamisosakonna asejuhataja Hille Voolaid Delfile.

Suuremate puudustena tõi järelevalve esile, et koolis pole dokumendina kinnitatud kodukorda ega õppeaasta tööplaani, õppekoormus 1. klassis on ületatud ning neljal õpetajal kuuest pole õpetaja ametikohale kehtestatud nõuetele vastavat haridust.

Kooli pidavale MTÜ-le Kasvukesa tegi ministeerium kokku 12 ettekirjutust. Muu hulgas anti korraldus viia koolivaheajad vastavusse haridus- ja teadusministri määruses kehtestatuga või kehtestada need vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele. Koolis tuleb ka luua võimalused vähemalt tasuta eripedagoogi, psühholoogi ja sotsiaalpedagoogi teenuse saamiseks. Lisaks tuleb tagada koolitervishoiuteenuse osutamiseks ruumide ja mittemeditsiinilise sisseseade olemasolu.

Kooli direktorile tegi ministeerium kokku 33 ettekirjutust. Muu hulgas anti korraldus kehtestada kooli päevakava, tagada vahetunni pikkuseks vähemalt 10 minutit õppetunni kohta, koostada kooliaasta tegevuskava, viia õpilaste nädalane õppekoormus vastavusse seadusega ning võtta alates järgmisest õppeaastast tööle kvalifikatsiooninõuetele vastavad õpetajad.

Erakooli esindaja Piret Anier ütles Delfile, et ministeeriumi järelevalve on olnud meeldiv koostöökogemus, mis aitab kaasa kooli arengule. „Tõepoolest mõni puudus oli üllatuseks. Teeme haridus- ja teadusministeeriumi välishindamisosakonnaga tihedat koostööd ja kõrvaldame puudused tähtaegselt,” kinnitas Anier.

Enamiku puuduste kõrvaldamiseks andis ministeerium koolile aega tuleva aasta 1. veebruarini.