Kokku laekus siseministeeriumi komisjonile kuus sooviavaldust. Komisjoni esimehe Märt Krafti sõnul vastasid kõik kandidaadid peadirektori ametikohale seatud tingimustele ning valiku tegemine ei tulnud lihtsalt, teatas siseministeeriumi pressiesindaja.

“Raivo Küüdi puhul sai määravaks nii senine juhtimiskogemus kui veenvalt argumenteeritud kirjeldus tulevase juhi rollist ja ülesannetest,” selgitas Kraft.

“Ma usun, et komisjoni toetuse saanud Raivo Küüt on sobiv kandidaat politsei- ja piirivalveametit juhtima ning lähtudes politsei ja piirivalve seadusest esitan ma tema kandidatuuri riigikogu õiguskomisjonile,“ ütles siseminister Pomerants.

Kui õiguskomisjon on kandidaadi suhtes oma arvamuse andnud, teeb siseminister valitsusele ettepaneku nimetada politsei- ja piirivalveameti peadirektor ametisse alates 1. jaanuarist 2010, mil uus ühendamet tööd alustab. Peadirektori määramine pool aastat enne politsei- ja piirivalveameti tegevuse alustamist võimaldab uuel juhil moodustada oma meeskond ning langetada juba mitmeid kaalukaid otsuseid ühendameti käivitamiseks.

“Peadirektori ja tema meeskonna eestvedamisel tuleb koostada politsei- ja piirivalveameti 2010 aasta eelarve, viia tänased politseinikud ja piirivalvurid üle ühtsele teenistusregulatsioonile kujundada lõplik seisukoht juhtimisstruktuuri ja ühendameti töökorraldusega seotud küsimustes,“ selgitas siiani ühendameti loomist juhtinud Marek Helm.

Siseministeeriumi kantsleri Märt Krafti poolt juhitud viieliikmelises komisjonis osalesid riigisekretär Heiki Loot, riigi peaprokurör Norman Aas, siseministeeriumi personaliosakonna juhataja Anneli Mõtus ning siseturvalisuse nõukoja esimees, vandeadvokaat Aare Tark.