"Uudis kahtlustuse esitamisest Anders Tsahknale, kes töötab ministeeriumis ministri nõunikuna, on minu jaoks šokeeriv," ütles Pevkur.

"Ministeerium on töösuhte Anders Tsahknaga peatanud. Kinnitan, et ministeerium on igati valmis tegema koostööd õiguskaitseorganitega, et olukord võimalikult kiiresti selgeks saaks ja lahenduse leiaks," lisas minister.

"Ootan täiendavaid selgitusi eeskätt Anders Tsahknalt endalt ning õiguskaitseorganitelt. Kindlasti kavatsen ma sarnaste juhtumite vältimiseks arutada küsimust ka ministeeriumi sisekontrolliga ning õiguskaitseorganitega."

Pevkur ütles Delfile, et Anders Tsahkna andis talle nõu meditsiini valdkonna küsimustes.

Riigiprokuratuur teatas täna õhtul, et menetleb koos kapoga kriminaalasja, mille raames teostati täna läbiotsimine sotsiaalministeeriumis ning esitati kuriteokahtlustus sotsiaalministeeriumi nõunikule, endisele Tallinna abilinnapeale Anders Tsahknale.

Reformierakonda kuuluvat Tsahknat kahtlustatakse mõjuvõimuga kauplemises, mis seisneb vara ja muu soodustuste lubamisega nõustumises vastutasuna selle eest, et sotsiaalministeeriumi nõunikuna kasutas ta ebaseaduslikult oma tegelikku ja eeldatavat mõju eesmärgiga saavutada ametiisikutelt soodsaid otsuseid soodustuse andja ja kolmanda isiku huvides.