Kes vastutab selle eest ja peaks oma ametist tagasi astuma, et sotsiaaldemokraatide tulemus oli nii vilets?

Täna on sellest liiga vara rääkida. Pärast pikkasid ja kurnavaid koalitsiooniläbirääkimisi on selles osas selgus saabunud, vaatame, kuidas edasi läheb. Vastutama peavad need, kes on vastutama pandud - üle-eelmisel üldkogul valitud erakonna juhatus, mina sealhulgas.

Sotsiaaldemokraatide toetus oli kolm aastat üle 20 protsendi, mõnikord palju rohkemgi, valimistel saadi aga 15 protsenti. See on ju katastroof! Kas selle peale peaks Sven Mikser tagasi astuma?

Ega ta nüüd katastroof ei ole. Tulemus jäi tugevalt alla ootusi, see on tõsi, aga võrreldes ka eelmiste valimiste tulemusega kaotasime neli kohta riigikogus, olukorras, kus kaks uut parteid sai sisse. Vahepeal oleme organisatsioonina muutunud nelja aastaga palju tugevamaks, kui vaadata kohalikku katvust. Kohalikud valimised läksid meil hästi, ehkki püütakse vastupidist väita.

Millal sotsiaaldemokraadid Keskerakonnaga koalitsiooni teevad?

Ma ei tea. Hetkel on sõlmitud koalitsioonileping Isamaa ja Res Publica liidu ja Reformierakonnaga. Vaatame, kuidas see koostöö läheb. Ei saa öelda, et ülemäära säravate silmade ja nägudega seda valitsust tehti. Loodetavasti suhted laabuvad, siis on ka koostöötahet piisavalt, et asjad lõpule viia. Sellistel juhtudel on reeglina juhtunud, et Reformierakond on läinud ja teinud Keskerakonnaga valitsuse. Eks elu näitab, mis suuna Keskerakond võtab.

Kui kaua siis Reformierakond hoiab teid enne Keskerakonna vastu vahetamist?

Seni, kuni see on Reformierakonnale kasulik.