Kaks aastat tagasi varastati ujuma läinud Sermilt Viitna järve juurest päevinäinud Lada, kirjutab Eesti Ekspress. Kuigi mees sai masina viis päeva hiljem kätte, oli kadunud pagasiruumis olnud asjad: pastoririided, dokumendid ja raha, kokku 25 000 krooni eest.

Politseinikud teatasid autole järele läinud Sermile, et tema Lada ajas Viitna metsast ära kohaliku suurettevõtja Oleg Grossi poeg Georg koos sõpradega.

Kolm kuud hiljem peatas uurija kriminaalasja menetlemise, kuna ärandajat ei suudetud kindlaks teha. Toimikus on kirjas, et varastatud auto roolis tabatud kahtlusalune väidab, et talle pakkus autot müüa tuttav. Sealt viis uurimine inimesteni, kes väitsid, et leidsid auto metsast, võtmed ees, ja toimetasid selle Rakverre et omal sõnul selgeks teha, et auto pole ärandatud.

Üks neist, kes nö kodanikukohust täitsid, oligi Georg Gross.

Serm kuulis kriminaalasja peatamisest poolteist aastat hiljem juhuslikult poes uurijat kohates. Sel teisipäeval viis pastor prokuratuuri kaebuse, et riiulile pandud kriminaalasi uuesti töösse võetaks.

Oleg Gross nimetab Sermi süüdistusi „imelikeks” ja „võimendatuteks”. „See on täielik jama,” lausub ta.

„Kuna minu isa on nii kaugele jõudnud, siis on minu vastu eriline huvi. Tahetakse väänata,” lausub poeg. „Sel haigel inimesel on vist luulud.”

1995. aastal sai tollal 12-aastane Georg Gross kätte isa püstoli. Kogemata lahti läinud relv vigastas surmavalt tema mängukaaslast. Et noormees oli alaealine, teda vastutusele ei võetud, küll pidi kohtus tulirelva lohaka hoidmise eest vastust andma tema isa Oleg. Tookord jäi mees õigeks.