Kolmapäeval palus Mega küsitlus anda hinnangu Keskerakonna esimehe Savisaare käitumisele, kes viis teabe tulistamisskandaalist välissaatkondade ja rahvusvaheliste organisatsioode esindajatele.

Mega palus internetikasutajatel valida, kas Savisaare käitumine on asjakohane, võimuhullu rabelemine või vajaks üldse arstiabi.

Mega teatel tegid nad kindlaks, et riigikogu liikme Sven Mikseri IP-aadressi pealt oli üle 250 korra hääletatud vastusevariandi poolt, mis tunnistas Savisaare käitumise asjakohaseks.

Mikser mõjutas samal viisil ka neljapäevast küsitlust, kus Mega palus internetikasutajatel valida Eestile parim peaminister. Mikser hääletas riigikogu arvutist Savisaare poolt üle 130 korra.

Mikser tunnistas BNS-ile, et ta tõepoolest vastas sadu kordi Mega internetivärava päevaküsimustele.

“Leian, et Mega esitatud küsimus Savisaare teguviisi puhul oli pahatahtlikult esitatud. Vastusevariantidest “asjakohane”, “võimuhullu rabelemine” ja “arstiabi vajav” olid kaks viimast selgelt pahatahtlikud. Seetõttu pidasin vajalikuks omapoolsete klikkimistega küsitluse tulemust võrdsustada,” ütles Mikser.

Mikseri sõnul ei selgita Mega internetivärava püstitatud küsimused välja avalikku arvamust, vaid külvavad sallimatust.

“Küsimusele vastasin ma sadu kordi vastusevariante klikates. Mingit erilist programmi või hääletamismasinat ma ei kasutanud,” sõnas Mikser.