"Mul oli täna hea võimalus kaitseminister Hammondiga vahetada mõtteid nii olukorra üle Ukrainas kui ka selle üle, milline peaks olema NATO riikide kollektiivne vastus suurema heidutusena NATO piiririikides," ütles Mikser pärast kohtumist Hammondiga.

"Arutasime ka seda, millised peaksid olema NATO pikaajalisemad õppetunnid ja järeldused NATO eesootava tippkohtumise jaoks septembris Walesis."

Kaitseminister Hammond ütles pärast Ämaris aset leidnud kohtumist, et Venemaa tegevus Ukrainas on illegaalne ja vastuvõetamatu. "Me tahame saata väga selge sõnumi, et oleme solidaarsed oma NATO liitlastega siin piirkonnas ning Euroopas tervikuna."

"Meil on väga hea meel suurendada oma panust Kevadtormi õppusesse ning kinnitada sellega oma pühendumust NATO liikmesriikide üksteisele antavatele tõotustele," lisas Hammond.

Koos Ühendkuningriigi kaitseministriga saabusid Eestisse 90 Ühendkuningriigi kaitseväelast Duke of Lancasteri rügemendist, kes osalevad siin kaitseväe suurõppusel Kevadtorm. Ühendkuningriigi jalaväekompanii teeb õppusel koos Eesti elukutseliste kaitseväelastega Scoutspataljonist vastutegevust ajateenijatest jalaväepataljonile.

Samuti saadeti täna Ämarist kuningliku õhuväe transpordilennukiga teele Kesk-Aafrika vabariiki suunduva kaitseväe üksuse varustus ja kaks soomukit PASI. Üksus ise lendab missioonipiirkonda järgmisel nädalal.

Pärast kohtumist kaitseminister Sven Mikseriga lahkus Ühendkuningriigi kaitseminister lennukiga Leetu, kus ta kohtub Šiauliai õhuväebaasis Leedu kaitseministriga ja tervitab Eesti, Läti ja Leedu õhuturbemissioonis osalevaid Ühendkuningriigi õhuväelasi. Ühendkuningriik saatis neli Typhoon-tüüpi hävitajat alates 1. maist tugevdama Eesti, Läti ja Leedu õhuturbemissiooni.