Vikerraadiole intervjuud andes ütles Mikser, et tänasel päeval Eestis valitsuskriisi ei ole, aga tegemist on väga kahetsusväärse poliitilise kultuurituse ilminguga. "Olen resoluutselt kriitiline ja mõistan Jürgen Ligi avaldused hukka. Niisugustel avaldustel ei tohiks olla Eesti poliitikas kohta," ütles Mikser.

Mikser ütles, et ei saa kuidagi nõus olla ega vait olla, kui üks kabineti minister arvab, et naise ülesanne poliitikas on vait olla, suurte silmadega vaadata ja rääkida siis, kui kana pissib või et Eesti venekeelse kogukonna roll Eesti poliitikas võiks samamoodi olla passiivne vaikimine. "See pole tänasele eesti poliitikale kohane," ütles Mikser.

"Vabandamine on parem kui mitte midagi, aga kindlasti peaks ka peaminister väljendama oma suhtumist selgesõnanalisemalt peale ütlemise, et Jürgen Ligi postitus nägi halb välja," lisas Mikser.

Üks mokaotsast öeldud vabandus ei heasta Mikseri sõnul tehtud kahju.

"Kabineti liikmel on kindlasti vaja palju erinevaid kvaliteete ja mõne kriitilise tähtsusega omaduse puudumine nullib ära ka paljud head omadused," lausus Mikser.

"Olen öelnud, mida peaministrilt ootan, peaminister peab oma otsused ise langetama. Valitsuskoostööle ei saa see hästi mõjuda. Eesti demokraatia on nii tugev, et ta elab sellised asjad üle. Selged seisukohad ja selge suhtumine taolisse väljaütlemisse tugevdaks kindlasti Eesti poliitilist kultuuri. Peaministri poolt selge seisukoha võtmine kindlasti näitaks ka seda, et ta on tugev peaminister," leidis Mikser.