„Inimestele, kes võitlevad siia massiliselt saabuvate pagulaste ja sisserändajatega, tuleb öelda, et probleem massilisest sisserändest Eestisse eksisteerib täna ikkagi ainult inimeste peades,“ ütles Mikser.

Riigikogu väliskomisjoni esimehe sõnul on vastuvõtuvõimekus tõsise pinge all paljudes Euroopa riikides, teiste seas Soomes, Rootsis ja Saksamaal. „Aga kui vaadata tõrvikumarssijaid ja neid, kes peavad miitinguid, võiks arvata, et ka Eestisse on saabunud tuhandeid ja tuhandeid pagulasi, tegelikkuses see ju nii ei ole,“ sõnas Mikser.

„Meie jaoks oluliselt suurem julgeolekuoht peitub selles, kui ütleme, et tegelege teie oma muredega, meie tegeleme omadega, teeme aia kahele ja elame igaüks ise,“ toonitas endine kaitseminister, lisades, et „nõnda oleme haavatavad hoopis eksistentsiaalsematele ohtudele kui pagulased ja isegi terroristide rünnakud“.

Esmaspäevane TudengTV otsesaade "Fookus" keskendus pingestunud julgeolekuolukorrale kogu maailmas ning küsis, kas sõda terrorismi vastu võib ühel hetkel kontrolli alt väljuda.