"Lugesin eilsetest uudistest, et IRL on välja pakkunud oma presidendikandidaadi. Indrek Tarandil on kindlasti omad tugevused - ta on atraktiivne ja intrigeeriv ning pakub meediale põnevat materjali. Aga ma usun, et arvestades tänast julgeolekupilti meie ümber ja ka Eesti Vabariigi presidendi rolli ning pädevusi, vajame me Kadriorgu mõnevõrra teistsuguseid kvaliteete - tõsiseltvõetavust, välispoliitilist autoriteeti, rahvusvahelise suhtluse kogemust," kirjutas Mikser.

"Kuivõrd presidendiamet ei ole parteipoliitiline, siis näeksin mina järgmise presidendina meeleldi Jüri Luike, oma kunagist eelkäijat kaitseministri ametis. Tema kasuks räägivad välis- ja julgeolekupoliitika süvitsi tundmine ning suursaadikukogemus nii Brüsselist, Washingtonist kui Moskvast," lisas Mikser.

17. augustil 1966 sündinud Luik on olnud kaks korda kaitseministri ja korra välisministri ametis. Ta on töötanud ka suursaadikuna Beneluxi riikides, Suurbritannias, USAs, NATOs ja praegu on ta suursaadik Venemaal.

IRLi esimees Urmas Reinsalu teatas eile, et tema arvates võiks IRLi presidendikandidaadiks olla Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand.

Praegune välisminister Keit Pentus-Rosimannus on varem pakkunud, et Toomas Hendrik Ilvese järeltulijaks võiks saada diplomaat Marina Kaljurand.