Millest te täna Taavi Rõivasega rääkisite?

Peamiselt keskendusime vajadusele taastada valitsuse töömeeleolu ja minna edasi. Nüüd, kus see ajutine terav pingeseisund on saanud lahenduse, ei tohi vadata liiga pikalt.

Ei ole mõtet tegeleda asjadega, mis oleks võinud juhtuda. Tunnustan Ligi otsust, emotsioonid vajavad aega. Isiklikest emotsioonidest kõrgemale asetamine väärib tunnustamist, see on õppetund kogu Eesti demokraatiale. On teatud teemad, mida tuleb käsitleda vastutustundlikult ja on reeglid, mida peab järgima.

Kindlasti ei ole sotsid huvitatud pingetest, oleme seda läbi kogu skandaali rõhutanud. Meie huvi polnud valitsust töövõimetuks muuta. Kogu asi oleks olemata, kui õnnetu Facebooki postitus oleks olemata. Kindlasi peab kabineti minister hoolega valima sõnu, kui ta räägib tundlikel teemadel. See pole kriis ega skandaal, mis oleks esile kutsutud.

Kes saab uueks rahandusministriks?

Kindlasti on see positsioon, mis on Reformierakonna täita. Meil ei ole ühtegi kandidaati. Reformierakond on parlamendifraktsioon suur, küll nad leiavad sellel positsioonile inimesed.

Mis saab juhul, kui Ligi on taas minister pärast 2015. aasta valimisi?

Ma ei hakka spekuleerima – ei omast erakonnast ega teistest. Valimiste järel tulevad uued koalitsiooni läbirääkimised. Töömeeleolulsy sõltub see, kuio lihtne on jätkaine. Aga ma ei välista, siis räägime nii programmilistest kui ka kultuuri või tegevuspõhimõtete kohta. Ma täna ei hakka.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski aadressil viimase meelest solvava kommentaari teinud rahandusminister Jürgen Ligi teatas peaminister Taavi Rõivasele soovist tagasi astuda.

"Olen pärast kaalumist otsustanud rahandusministri ametist tagasi astuda. Teen seda seepärast, et mulle on Eesti riik tähtsam kui minu ametikoht," ütles Jürgen Ligi. "Armastan ka tõde rohkem kui ministriportfelli. Ma usun, et mul on praegu väljaspool valitsust lihtsam tõde ja Eesti riigi mainet kaitsta. Astun tagasi selleks, et valitsusel oleks rahulikum edasi töötada," lisas ta.

"Ma olen oma mitmetitõlgendatava sõnakasutuse eest vabandanud. Aga ma ei saa leppida sellega, et üks fragment jutust ajalootajust, Nõukogude võimu tagajärgedest ning migratsioonist pööratakse konflikti õhutamiseks rahvuste vahel. Ma loodan, et selle eest vabandab minister Ossinovski. Tahtmise korral saanuks ta solvumised lõpetada rahustava sõnumiga," ütles Jürgen Ligi.