"Ta kindlasti toetab oma kandideerimisega erakonda, aga ta on täiesti iseseisev suurus, ta ei ole kindlasti mingisugune peibutuspart," ütles Mikser Delfile.

Lauristin kandideerib valimistel Tartu linnas, olles erakonna ringkonnanimekirja viimasel kohal. Mikseri sõnul on Lauristinil endal selles küsimuses suur sõnaõigus, millisel positsioonil ta tahab kandideerida.

"Mul on äärmiselt hea meel, et selline Eesti sotsiaaldemokraatia peaaegu et sünonüümne nimi nagu Marju Lauristin on nõus riigikogu valimistel kandideerima, erakonda aitama. Ta on kahtlemata võimeline võtma arvukalt hääli, aga ma arvan ka tema kandideerimine iseenesest märgilise tähendusega, toetab tervikuna sotsiaaldemokraatide kuvandit üldse," sõnas Mikser.

"Ma usun, et kui ta valituks osutub, küllap ta siis teeb ka targa, kaalutud valiku ja temast on kindlasti väga märkimisväärne lisandväärtus ka riigikogus sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonile. Teisest küljest Marju Lauristin ka oma praeguses rollis, sotsiaalteadlasena, õppejõuna on väga oluliste riigielu küsimuste otsustamisel äärmiselt mõjukas," lisas Mikser.

Nimeka häälepüüdjana läheb sotsidele valimistel appi ka eurosaadik Ivari Padar.